Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

ugráló papagáj

 

Az ugráló papagáj

2009.08.09

 

Ugráló papagáj
 

 
Státusz
••••••• Mérsékelten veszélyeztetett •••••••
 
Rendszertani besorolás
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs: Gerincesek (Vertebrata)
Osztály: Madarak (Aves)
Rend: Papagájalakúak (Psittaciformes)
Család: Papagájfélék (Psittacidae)
Alcsalád: Laposfarkúpapagáj-formák(Platycercinae)
Nem: Cyanoramphus
Faj: C. auriceps
Tudományos név
Cyanoramphus auriceps

 

Előfordulása

Új-Zéland és a környező szigetek területén honos. Erdők lakója.

Megjelenése

Testhossza 23 centiméter, testtömege 55 gramm. Tollazatának alapszíne zöld, a fejtető aranysárga és egy skarlátpiros sáv látható.

Életmódja

A talajon keresgéli magvakból, bogyókból és rügyekből álló táplálékát.

Szaporodása

Fák odvaiban vagy sziklarésekben fészkelnek. Fészakalja 4-9 tojásból áll, melyen 19-21 napig kotlik. A fiókák kirepülési ideje, még 5 hét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.