Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

remete papagáj

Remete papagáj

 

 

Remete papagaj.jpg
 

 

remete papagáj 27-30 cm, a tojónak valamivel kisebb a feje. Paraguay, Uruguay, Argentína, Kelet-Bolívia a hazája, ahol ritkás erdőkben él, magvakkal, friss hajtásokkal, rügyekkel táplálkozik. 4-6 fehér tojásából a tojó 23-25 nap alatt egyedül kelti ki a fiókákat, melyek 40-45 napos korukban elhagyják a fészket. 1867-ben már Bécsben