Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

barnard papagáj

 

Barnard papagáj (Barnardius barnardi)

barnardElterjedés: Kelet- és Délkelet - Ausztrália: 3 alfaja ismert.

Élőhely: száraz, törpe eukaliptusszal tarkított, bozótos vidékek.

Fészekalj: 4-6 kerekded, fehér tojás. Kotlási idő:20-22 nap csak a tojó kotlik. Kirepülési idő: 35-37 nap.

Átlagos élettartam: 18 év.

A nemek megkülönböztetése: tojó: sötét zöldesszürke tarkó és hát, sötétbarna szem, halványszürke csőr.

Fiatal egyedek: mint a tojó, de a fejtetőjük barna; felnőttkori tollazatra 12-18 hónapos korban vedlenek át, a hímek ekkor elvesztik fehér szárnycsíkjukat.
 
Méret: 35 cm.
 
Társas viselkedés
A pár egy belső röpdében taratható, esetleg egy két nem agresszív, hasonló méretű papagáj társaságában. A szaporodási időszak alatt a pár sokkal lármásabb. Ne tartsuk együtt őket másik Barnard-papagájpárral.

Megfelelő elhelyezés
Röpdéjüket rongálásnak ellenálló anyagból készítsük, hossza legalább 4 méter legyen. Szélessége kevésbé fontos, akár 1 m körüli is lehet.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.